пʼятниця, 26 квітня 2024 р.

День пам'яті Чорнобильської трагедії

Як і щороку, 26 квітня Україна відзначає роковини Чорнобильської катастрофи. 38 років тому, 26 квітня 1986 року, на Чорнобильській АЕС сталася найбільша і найстрашніша за своїми наслідками техногенна радіаційна аварія. Внаслідок вибуху і руйнування 4 реактора ЧАЕС тонни радіоактивних елементів потрапили у зовнішнє середовище. Приблизно 3,5 млн. людей вважаються потерпілими від цієї катастрофи, 600 тисяч осіб стали учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Роботи над «загоєнням цієї радіоактивної рани планети» тривають досі, особливо це питання загострилось після брутальної злочинної поведінки російських окупантів у зоні ЧАЕС. Ці та інші питання обговорили цими днями учні 9-А під час виховної години.
Пам’ятаємо про Чорнобильську катастрофу, дякуємо всім, хто виявив жертовність та мужність, виконуючи свій професійний і громадянський обов’язок – персоналу ЧАЕС, пожежникам, військовослужбовцям, ученим, медикам, які брали участь у ліквідації наслідків цієї аварії. Дякуємо Збройним Силам України за захист української землі від окупанта!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Великдень- свято для всіх!

Велиикдень в Україні — державне свято, присвячене події воскресінню Христа, яке офіційно святкується в Україні за новоюліанським календарем....